Home Cabane din lemn rotund
Cabane din lemn rotund
Cabane din Lemn Rotund PDF Imprimare Email
Cabane din lemn rotund
Scris de mihaela86   
Luni, 23 Mai 2011 06:36
O cabana din lemn este o constructie destul de simpla realizata din busteni. In trecut cabanele din lemn erau construite numai din lemn rotund, insa in zilele noastre multe dintre ele sunt construite din scanduri. Aceste cabane din lemn rotund au fost primele cabane din lemn construite. Cabanele din lemn rotund erau construite din busteni orizontali, imbinati la capete. Unele cabane din lemn rotund erau construite fara crestaturi, ci numai batute in cuie impreuna.

Materia prima pentru cabanele din lemn rotund o reprezinta bustenii. Acestia sunt taiati din padurile de pin, fag, cedru, brad si sunt curatati de coaja. Apoi, sunt lasati sa se usuce o perioada de timp. Perioada aceasta de timp variaza in functie de anotimpul in care se face constructia. Daca respectiva cabana din lemn rotund este fabricata la o fabrica atunci timpul de uscare este mai redus. Adesea in fabricile de cherestea se folosesc masinarii care sa faca treaba naturii, in cazul de fata sa usuce bustenii. Dupa ce bustenii sunt uscati se poate incepe constructia cabanelor din lemn rotund. Alegerea bustenilor se bazeaza pe preferintele personale, dar si pe buget. Sunt materiale care sunt mai costisitoare si materiale care se potrivesc cu un buget redus. Cabanele din lemn rotund pot fi apoi vopsite in culori. Majoritatea oamenilor prefera cabanele din lemn rotund in culori cat mai naturale, pentru a se simti mai aproape de natura.
Avantajele unei cabane din lemn rotund sunt rezistenta la insecte si carii si durabilitatea in timp.

Cabanele din lemn rotund sunt prietenoase si ospitaliere. Cabanele din lemn rotund aduc un aer rustic si sunt confortabile. Pervazul de la ferestrele cabanei din lemn rotund este, de obicei, inclinat pentru drenarea adecvata de apa. De obicei, cabanele din lemn rotund nu permit patrunderea inspectelor inauntru. Insa, este indicat sa aveti cat mai departe de cabana din lemn rotund, copaci, flori, arbusti etc. In multe proiecte de cabane din lemn rotund acestea sunt rexistente la vremea rea. Datorita imbinarii bune a bustenilor, frigul si apa nu patrund in cabana. Mai mult, lemnul este un material racoros, ceea ce face din cabana din lemn rotund un spatiu ideal pentru zilele toride de vara. Cei care vor sa fuga de caldura sufocanta din orase, se pot retrage intr-o cabana din lemn rotund situata la tara sau la munte.

Desi, o cabana din lemn rotund are o durata de viata foarte lunga, este bine ca din cand in cand sa aiba parte de intretinere. Se recomanda vopsirea si curatarea cabanei din lemn rotund o data la cativa ani.
Pentru o odihna cat mai reusita in cabana din lemn rotund este indicata o atentie sporita la semnele de igrasie si de mucegai.

Cabana din lemn rotund poate fi simpla, de dimensiuni reduse sau poate fi complexa, cu functii si utilitati precum ale unei case de locuit. Cabana din lemn rotund simpla are, de obicei, cel mult doua camere. Cabana din lemn rotund simpla este dotata cu o baie si o bucatarie de dimensiuni reduse. Poate avea scari interioare, balcon sau pridvor. Cabana din lemn rotunda complexa, ce are dimensiuni mai mari poate avea chiar si patru camere, o baie si o bucatarie care sa cuprinda toate utilitatile necesare. Mai mult, pe langa balcon, scari si pridvor, aceasta cabana din lemn rotund poate avea mansarda, terasa, sauna, jacuzzi, holuri etc.
 


Sondaje

V-ar placea sa va petreceti vacanta la o cabana din lemn?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com